Tietoa meistä

Puchheimin saksalais-suomalainen klubi muodostuu Puchheimin kaupungin ja sen naapurikuntien asukkaista, jotka ovat joko entuudestaan suomalaisen kulttuurin ystäviä tai vain kiinnostuneita ystävyyskaupunkitoiminnan tarjoamista mahdollisuuksista.

Jotkut meistä ovat jo viettäneet lomiaan Suomessa ja samalla ihastuneet tähän pohjoiseen maahan. Kolme saksalais-suomalaisen klubin järjestämää Suomen matkaa ovat välittäneet osallistujille syvennettyä tietoutta maan kulttuurista ja elämäntavasta. Jotkut aktiivijäsenistä ovat syntyperäisiä suomalaisia, jotka asuvat nyt Puchheimissa tai lähistöllä, toiset taas ovat tutustuneet Suomeen työasioissa.

Vaikka Suomi-innostus saattaakin saada alkunsa aivan eri lähteistä, meitä klubin jäseniä yhdistää uteliaisuus ja ilo saada yhdessä tutustua paremmin ystävyyskaupunkiimme Saloon.

Puchheimin saksalais-suomalainen klubi kokoontuu kerran kuussa klubi-iltoihin. Näissä keskustellaan eri aiheista ja kysymyksistä, jotka liittyvät klubin aktiviteetteihin ja niiden organisointiin. Lukuiltojen, musiikkiesitysten, Suomen kulttuurista, luonnosta ja elämäntavasta kertovien videoesitysten ja esitelmien lisäksi klubi järjestää joka kesä mölkkykilpailut ja osallistuu suomalaisia pelejä ja kilpailuja järjestäen joka toinen vuosi pidettäviin Puchheimin kaupunkijuhliin. Yhteiseen ohjelmaan kuuluvat myös retket, vaellukset, käynnit näyttelyissä sekä kesä- ja joulujuhla.