Tietoa meistä

Puchheimin saksalais-suomalainen klubi muodostuu Puchheimin kaupungin ja sen naapurikuntien asukkaista, jotka ovat joko entuudestaan suomalaisen kulttuurin ystäviä tai vain kiinnostuneita ystävyyskaupunkitoiminnan tarjoamista mahdollisuuksista.

Jotkut meistä ovat jo viettäneet lomiaan Suomessa ja samalla ihastuneet tähän pohjoiseen maahan. Kolme saksalais-suomalaisen klubin järjestämää Suomen matkaa ovat välittäneet osallistujille syvennettyä tietoutta maan kulttuurista ja elämäntavasta. Jotkut aktiivijäsenistä ovat syntyperäisiä suomalaisia, jotka asuvat nyt Puchheimissa tai lähistöllä, toiset taas ovat tutustuneet Suomeen työasioissa.

Vaikka Suomi-innostus saattaakin saada alkunsa aivan eri lähteistä, meitä klubin jäseniä yhdistää uteliaisuus ja ilo saada yhdessä tutustua paremmin ystävyyskaupunkiimme Saloon.

Puchheimin saksalais-suomalainen klubi kokoontuu kerran kuussa klubi-iltoihin. Näissä keskustellaan eri aiheista ja kysymyksistä, jotka liittyvät klubin aktiviteetteihin ja niiden organisointiin. Lukuiltojen, musiikkiesitysten, Suomen kulttuurista, luonnosta ja elämäntavasta kertovien videoesitysten ja esitelmien lisäksi klubi järjestää joka kesä mölkkykilpailut ja osallistuu suomalaisia pelejä ja kilpailuja järjestäen joka toinen vuosi pidettäviin Puchheimin kaupunkijuhliin. Yhteiseen ohjelmaan kuuluvat myös retket, vaellukset, käynnit näyttelyissä sekä kesä- ja joulujuhla.    

 

Miten voit osallistua

Julkisiin tilaisuuksiin kaikki Salosta tai yleensä Suomesta kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleita. Tietoa klubin toiminnasta löydätte otsikon Puchheimin saksalais-suomalainen klubi  / Ajankohtaista alta. Lisätietoja löytyy myös päivälehdistä.

Jos haluat olla aktiivisesti mukana ystävyyskaupunkitoiminnassa, olet tervetullut jäseneksi Puchheimin saksalais-suomalaiseen klubiin. Vieraile klubin illanvietossa tai ota suoraan yhteyttä meihin. Otamme uudet tulokkaat ilolla vastaan!

 

Yhdistys

Jo vuodesta 2007 lähtien joukko Puchheimin ja ympäristön asukkaita on kokoontunut säännöllisesti osallistuakseen aktiivisesti Salon ja Puchheimin väliseen ystävyyskaupunkitoimintaan, pitääkseen yhteyttä Saloon ja välittäkseen puchheimilaisille suomalaista kulttuuria ja elintapaa.

Yhdistys ”Puchheimin saksalais-suomalainen klubi” perustettiin virallisesti vasta 10. helmikuuta 2011 pidetyssä perustamisistunnossa. Klubia ei ole merkitty yhdistysrekisteriin, mutta Fürstenfeldbruckin verovirasto on hyväksynyt sen yleishyödylliseksi yhdistykseksi.

 

Johtokunta

Yhtiökokouksessa 28.3.2019 valittiin seuraavat johtoryhmän jäsenet:

puheenjohtaja                           Ulrike Wörner

1. varapuheenjohtaja                Dr. Ulla Williams

2. varapuheenjohtaja                Dr. Thomas Wörner

rahastonhoitaja                         Wilfried Bach

sihteeri                                      Elisabeth Hübscher

muut äänivaltaiset  jäsenet        Ingeborg Keil                          

                                                  Wolfgang Wuschig