Puchheimin Suomi-seuran toinen matka Suomeen

17.8.-28.8.2010

Toisen matkamme teemana oli Karjala Itä-Suomessa ja Kalevalan jälkien seuraaminen ts. Suomi jatko-opiskelijoille! Jo Helsingissä saatoimme todeta, mikä meille oli vanhastaan tuttua ja niin me esittelimme meille vanhastaan tutut kohteet ryhmämme uusille Suomen matkaajille. Kävimme jälleen Temppeliaukion kirkossa ja Suomenlinnassa, sekä myös ostoksilla ja kahviloissa Esplanadin varrella.

Lue lisää: Puchheimin Suomi-seuran toinen matka Suomeen

 
Puchheimin Suomi-seuran ensimmäinen matka Suomeen
29.8.2008 - 7.9.2008

Ensimmäistä matkaa olisi voitu kutsua nimellä "Suomi vasta-alkajille". Vain kaksi matkalle lähteneistä (ryhmänjohtaja ja hänen aviomiehensä) 25 puchheimilaisista tunsi ennalta tämän "eksoottisen" kaukana pohjoisessa olevan maan, jonka kieli on täysin omansa ja maan, josta meillä oli vain epämääräisiä käsityksiä jos niitäkään.

Kolme päivää Helsingissä tarjosi jotain mieleenpainuvaa. Helsingin jugendtalot, tutustuminen Suomen pääkaupunkia huomattavasti muovanneen arkkitehti Carl Ludwig Engelin töihin, ja tutustuminen Alvar Aaltoon, jonka työnjälkiä on nähtävissä eri puolilla Suomea. Matkalaiset ylistivät toriaamiaisia ja –lounaita sekä hyvää kahvia ja pullaa. Ihmetystä tosin herätti alkoholin hinta: viini mitattiin senttilitroittain, joten lasilliselle viiniä tuli roimasti hintaa. Helsingissä meitä miellytti eniten värikäs kauppatori, monet laiturissa olleet laivat, Uspensikin katedraali, raitiovaunu joka kierrätti meitä eri puolilla kaupunkia ja viihtyisät kaupat ja monet muut kohteet.

Lue lisää: Puchheimin Suomi-seuran ensimmäinen matka Suomeen