Keski-Suomessa voi olla tulevaisuudessa Unkarin lämpötilat

22.12.2016

Suomen keskilämpötila nousee lähes kaksi kertaa maapallon keskilämpötilaa nopeammin. Arviot Suomen ilmaston muuttumisesta kuluvan vuosisadan aikana on päivitetty vastaamaan uuden sukupolven ilmastonmuutosmallien tuloksia. Arvioit Suomen keskilämpötilan noususta perustuvat tarkasteltavana olleisiin 28 malliin.

Lue lisää: Keski-Suomessa voi olla tulevaisuudessa - In...

 

Salon väkiluvun lasku on hidastunut

18.11.2016

Salon väkiluku on pudonnut alkuvuoden aikana 226 ihmisellä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Salossa oli lokakuun lopussa 53 645 asukasta. Vuoden 2015 aikana Salon väliluku laski noin 400 ihmisellä.

Väkiluvun lasku on hidastunut syksyllä. Syyskuusta lokakuuhun Salon väkiluku on jopa kasvanut yhdellä ihmisellä.

                                                                    Salon Seudun Sanomat

 

Autonvalmistuksen uusi nousu länsirannikon Uudessakaupungissa

17.11.2016

Uudenkaupungin autotehtaalla joulu koitti selkeästi etuajassa, kun Valmet Automotive kertoi palkkaavansa yli tuhat ihmistä lisää vajaan vuoden aikana. Tehdas etsii työntekijöitä aktiivisesti eri puolilta Suomea.

Lue lisää: Autonvalmistuksen - Autoproduktion

 

Koti-isyys yleistyy pienin askelin

26.9.2016

Koti-isyyden suosio kasvaa Suomessa vähitellen. Isän perhevapaiden käyttö on ollut Suomessa aika vähäistä, mutta sitä mukaan kun vanhempainvapaan isäkiintiötä on lisätty ja isyysrahapäivä on tullut lisää, myös niiden käyttö on lisääntynyt.

Lue lisää: Koti-isyys yleistyy pienin askelin-Hausmänner

 

Väkiluku jatkaa laskua Salossa

23.9.2016

Väkiluku jatkaa Salon väkiluku on pudonnut alkuvuoden aikana 215 ihmisellä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Salossa oli elokuun lopussa 53 656 asukasta. Vuoden 2015 aikana Salon väliluku laski noin 400 ihmisellä.

                                                                         Salon Seudun Sanomat

 

Salon työttömyys loivassa laskussa

21.9.2016

Salon työttömyys hellitti hieman elokuussa. Työttömyysprosentti oli kuun lopussa 15,5, kun sen viime vuonna vastaavana ajankohtana oli 15,7. Työttömänä oli nyt 4352 salolaista, kun vuosi sitten luku oli 4411. Avoimia työpaikkoja Salossa oli 287, eli 119 enemmän kuin vuosi sitten.

                                                                           Salon Seudun Sanomat

 

Vientikauppa takkuaa Venäjän suuntaan

21.9.2016

Salolaisyritysten vienti Venäjälle takkuaa, ja suurimpia syitä tilanteeseen ovat Venäjän pakotteet ja ruplan kurssi. Euroon nähden heikentynyt rupla on tehnyt Venäjälle vietävistä tuotteista kalliita.

Lue lisää: Vientikauppa-Export nach Russland