Teijon kansallispuistolle etsitään tunnuslajia

15.1.2015

Vuoden 2015 alussa perustetulle Teijon kansallispuistolle valitaan oma tunnuslaji. Kisaan osallistuvat suppilovahvero, orava, lepakko ja harmaapäätikka.

Puistonhoitaja Hanna Ylitalo Metsähallituksen luontopalveluista sanoo, että kaikki ehdolla olevat lajit ovat tunnusomaisia Teijon kansallispuistolle. Ne kuvaavat Teijon monipuolisuutta retkikohteena.

-Ehdokkaat ovat tuttuja myös perheen pienimmille, onhan kansallispuiston tavoitteena lisätä erityisesti palveluita lapsiperheille, Hanna Ylitalo sanoo.

Teijon kansallispuistossa on perustamispäätöksen jälkeen kunnostettu käytössä rapistuneita reittejä ja opasteita. Tulentekopaikat, käymälät ja puuvajat uusittiin jo retkeilyalueen aikana.

Puistonjohtaja Hanna Ylitalon mukaan retkeilyalueen vanhentuneet opaskyltit on tarkoitus uusia lähitulevaisuudessa. Luontokeskuksen lähistölle rakennetaan parhaillaan myös luontopolkua perheen pienimmille.

Ylitalo vastaa Teijon lisäksi Saaristomeren kansallispuistosta. Metsähallituksen luotopalvelujen tarkoituksena on vahvistaa Teijon ja Saaristomeren kansallispuistojen yhteistyötä ja pidentää matkailijoiden viipymisaikaa alueella.

Hanna Ylitalon mukaan yhteistyö näkyy ainakin viestinnässä ja kansainvälisessä markkinoinnissa. Myös alueen matkailuyritykset pyritään saamaan nykyistä tiiviimpään yhteistyöhön keskenään.

                                                                                                       Salon Seudun Sanomat 15.1.2015

Teijon kansallispuistossa näkee Suomen luonnon tiiviissä paketissa. Lyhyeenkin retkeen mahtuu kaunista järvimaisemaa, suon ja metsän mosaiikkia, puroja ja jopa merta. Teijossa riittää puuhaa koko perheelle: kalastusta, uintia, helppoja patikka- ja hiihtoreittejä sekä pyöräilyä. Kansallispuisto sijaitsee Salon Teijossa n. 20 km kaupungin keskustasta.

                                                                                                            (www.luontoon.fi/teijo )