Saloon suunnitellaan aurinkopaneelitehdasta

11.2.2015

Saloon aiotaan perustaa aurinkopaneeleja valmistava tehdas. Yrityksen osaomistaja Anu Areva toivoo, että tehdas voisi aloittaa koetuotannon jo keväällä. Suunnitelmissa on, että tuotteita olisi myytävänä jo ensi syksynä. Aurinkopaneelitehdas on uusi aluevaltaus. Anu Areva uskoo lujasti aurinkoenergian tulevaisuuteen.

Aurinkopaneelit toimivat hyvin Suomen aurinkoisessa kevättalven säässä. Mitä kylmempi on ulkona, sitä paremmin paneeleista saada tehoa irti, sanoo Areva.

Salon tehtaassa aiotaan valmistaa niin sanottuja peruspaneeleja, joiden kokoluokka on noin 1,6 neliömetriä. Sen lisäksi voidaan valmistaa pienempiä paneeleja. Tehdas on sen verran pieni, että tämä on mahdollista. Työntekijöitä uuteen tehtaaseen arvioidaan tarvittavan 30-35 henkeä.

Salossa aiotaan valmistaa myös lasi-lasi –paneeleja, jotka ovat kahden lasin väliin sijoitettavia aurinkopaneeleja. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi parvekkeiden lasituksissa.

Salon tehdas aikoo kilpailla omalla osaamisellaan. Areva sanoo, että kun paneeleja tehdään omassa tehtaassa, voidaan vaikuttaa esimerkiksi paneelin värisävyyn. Näin voidaan vastata kuluttajien toiveisiin vaikkapa katon värisävyihin sopivista aurinkopaneeleista.

Aurinkopaneelitehdas aikoo tehdä myös yhteistyötä yliopistojen kanssa.

                                                                                    Salon Seudun Sanomat 11.2.2015