Salon kaupunginvaltuusto päätti investoida elinvoimaisuuteen ja Microsoftin tilojen hankintaan

TIEDOTE 19.12.2016                 (Pressrelease City of Salo)

Salon kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 19.12.2016 osallistua ja investoida 4,5 miljoonaa euroa osakeyhtiöön, jonka tarkoituksena on hankkia ja hallinnoida Microsoftin Salossa omistamaa toimitilakiinteistöä. Kiinteistöön on suunnitteilla teollisen internetin osaamiskeskittymä, ja investoinnin tavoitteena on kehittää kaupungin elinvoimaisuutta, tukea yritysten liiketoiminnan kasvua ja lisätä työllistämisen mahdollisuuksia.

Toimitilainvestointi on uudenlaista elinvoimapolitiikkaa Salossa

Salon kaupunki ei perinteisesti ole omistanut yritystoimitiloja. Valtuuston päätös tuo käyttöön uuden elinkeinopolitiikan työkalun. Investoinnin tärkein peruste on sen tuoma mahdollisuus laajemman yritysten, tutkimuksen, koulutuksen ja elinkeinokehityksen yhteisön rakentamiseen.

Kaupungin omistusosuus perustettavasta yhtiöstä on 36 prosenttia, 4capes Oy:n 32 prosenttia ja muiden osakkaiden, Aurora Ventures Oy:n, Hans Strömbergin, Lounaismaan Osuuspankin ja Lounea Oy:n kunkin 8 prosenttia. Osakkaat sijoittavat yhtiöön yhteensä 12 500 000 euroa omistusosuuksiensa mukaisessa suhteessa.

Salo IoT -jatkoaikataulu

Perustettava osakeyhtiön tavoitteena on saada kauppaneuvottelut Microsoftin kanssa päätökseen vuoden 2017 ensimmäisten kuukausien aikana. Osakeyhtiön toimitusjohtajan rekrytointi aloitetaan välittömästi, jotta kiinteistön kehittäminen ja tilojen vuokraaminen voidaan aloittaa heti kaupan varmistuttua.

     -   Suunnittelemme myös järjestävämme yleisökierroksia heti, kun suinkin mahdollista, jotta kaupunkilaiset ja muut kiinnostuneet pääsevät
         tutustumaan paljon keskusteluita herättäneisiin tiloihin. Nyt on aika avata portit, toteaa Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Myöhemmin keväällä ovat vuorossa osaamiskeskittymän avajaiset, joiden yhteydessä juhlistetaan myös Suomen itsenäisyyden juhlavuotta.

Osaamiskeskittymän toimintaa on suunniteltu alkuvuodesta lähtien. Keväällä tehtiin toiminnan mallinnusta muun muassa arvioimalla sekä suomalaisten että kansainvälisten osaamiskeskittymien toimintaa, ja rakennettiin kumppaniverkostoa koulutus-, tutkimus- ja yritysnäkökulmista. Syksyn valmistelua on leimannut erityisesti hankkeen esittely kaupungin päättäjille ja asukkaille. Kun nyt kaupungin päätös kiinteistön hankintamahdollisuudesta on tehty, alkaa osaamiskeskittymän toiminta konkretisoitua.

     -   Toivomme, että yritykset ja muut yhteistyökumppanit, joiden toiminnassa teollinen internet on nyt tai tulevaisuudessa keskeinen, ovat
         reippaasti yhteydessä meihin. Olemme avoimia kaikille hyville ideoille, niin kiinteistöön, liiketoimintaan, osaamiseen tai vaikka
         yhteisöllisyyden kehittämiseen liittyen, kehottaa Rantakokko.

Lisätietoja

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko, 044 778 2000, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.saloiot.fi