Urheilumaniaa

Kun kaupungilla näkee värikkäitä ihmisjoukkoja, jotka kutsuvat itseään nimillä Los Mayonez, the Beach Chair, the Horses, Rockin' Hood, El Pantera ja the Fat Ones, mieleen tulee vain yksi asia: on jälleen aika Salo Volleylle.

Salo on urheilukaupunki. Jos on kiinnostunut golfista tai ratsastuksesta tai mielenkiinto suuntautuu jääkiekkoon tai keilaukseen, kaikki tarvittavat tilat löytyvät vain kävelymatkan päästä kaupungin keskustasta. Salo tunnetaan erityisesti lentopallostaan. Salolainen naisten lentopallojoukkue saavutti tämänvuotisen Suomen mestaruuden, kuten kahtena edellisenäkin vuotena. Samainen joukkue pitää myös hallussaan häikäisevää 79 perättäisen otteluvoiton ennätystä viimeisen kolmen vuoden aikana. Miesten pelit ovat takkuilleet viime vuosina, mutta myös he ovat kamppailleet lentopalloherruudesta aikaisempina vuosina.

 

                                                    

Salo Volley houkuttaa lentopallofriikkejä läheltä ja kaukaa tätä erityistä heinäkuun viikonloppua varten. Kuten edellä mainituista joukkuenimistä voi hyvinkin päätellä, viikonlopun turnausta ei ole tarkoitettu tiukkapipoisille joukkueille, joiden ainoa pyrkimys on hakata vastapuolen joukkue säälittä. Tietenkin vastustajan voittaminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista. Mutta niin ovat myös kavereiden kanssa säheltäminen ja hauskan pitäminen.

Turnaus sai alkunsa 1970-luvulla. Joukko lentopallointoilijoita halusi järjestää kaupunkiin toimintaa laiskanlaisen heinäkuun aktivoimiseksi - porukat kun olivat lomillaan ja piileskelivät mökeillään. Kaupunki kumisi tyhjyyttään, eikä siellä juurikaan ollut mitään tekemistä. Ensimmäisestä heinäkuusta lähtien turnaus oli menestys.

Turnaus vetää puoleensa sekä ammattilaisia että tavispelaajia. Tähtipelaajuus ei ole elinehto. Kuka tahansa joskus elämänsä aikana lentopalloon koskenut pallofanaatikko voi kerätä kasaan joukkueen. Jos joukkueelta uupuu loppuun viritetyt taktiset kuviot ja upeat pallonpelastukset, mielikuvitukselliset ja värikkäät puvut paikkaavat puutteen.

Tämän vuoden Salo Volleyssa pelattiin myös hyväntekeväisyysottelu, jonka tuotto ohjattiin lastensuojelun hyväksi. Illan gala-ohjelma sisälsi live-musiikkia, pukukilpailun, sumopainia ja samban pyörteitä.

Ensi vuonna tämä lentopalloklassikko täyttää 35 vuotta.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.