Suomen puihin aiotaan nostaa miljoona linnunpönttöä

14.4.2016

Maaliskuun alussa käynnistynyt Miljoona linnunpönttöä -kampanja nostaa Suomen oksistoon miljoona toimivaa linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Nämä miljoona pönttöä ovat erinomainen ensiapu kolopesijöiden koko ajan pahenevaan asuntopulaan. Nyt tarkistetaan vanhat pöntöt, rakennetaan uusia ja rekisteröidään ne. Samalla syntyy Suomen ensimmäinen kuntakohtainen linnunpönttökartta.

 

 

 

 

Suomen metsissä on kova pula koloista. Moni lintumme tarvitsee katettuja, suojattuja tiloja pesimiseen. Ilman pönttöä tai koloa lisääntyminen ei onnistu. Miljoona linnunpönttöä -kampanjalla lahjoitetaan turvallisia pesäkoloja linnuille. Ja samalla lisää linnunlaulua ensi vuonna sata vuotta täyttävälle Suomelle.

Pesimäpaikoista on valtava pula. Esimerkkitapauksessa metsään vietiin kuusikymmentä pönttöparia. Kirjosieppo tuli asumaan niistä 59:ään hyvin pian pöntötyksen jälkeen. Eli ne myös löydettiin nopeasti. Tämä kertoo jotakin tilanteesta metsissämme, kun linnut ovat saapuneet muutoiltaan.

Tähän mennessä pönttöjä on rekisteröity jo 612 872 kappaletta. Salon alueella niitä on ripustettu 10 087. Tulos on neljänneksi paras Suomessa.

                                                                                Salon Seudun Sanomat