Matkapuhelinten valmistus palaa Saloon

26.2.2016

Turing Robotic Industries (TRI) on vahvistanut suunnitelmansa aloittaa puhelintuotanto Salossa. Yhtiön toimitusjohtaja Syl Chao kertoo, että TRI aikoo myös siirtää pääkonttorinsa Yhdysvalloista Saloon.

Yhtiön mukaan puhelintuotanto alkaa huhtikuussa. TRI aikoo palkata jokaista tuhatta puhelinta kohden 10-20 paikallista työntekijää.

TRI arvioi, että se tulee tekemään tänä vuonna Salossa jopa yli 300 000 puhelinta. Yhtiö luettelee tarvitsevansa työntekijöitä ainakin testaukseen ja kokoonpanoon.

Yhtiö kertoo suurimman markkina-alueensa olevan Kiina, jossa heillä on yhtiön mukaan jo sopimuksia useiden keskeisten matkapuhelinjakelijoiden kanssa.

TRI:n piti tuoda puhelimensa markkinoille jo viime vuonna, mutta puhelimen julkistus on siirtynyt. TRI:n toimitusjohtaja Syl Chao perustelee Suomeen tulon Suomen tietoturvalainsäädännöllä. TRI kuvailee puhelintaan tietoturvalliseksi ja yksityisyyden takaavaksi erikoispuhelimeksi, joka myös valmistetaan erityisen kestävistä materiaaleista.

Chao viittaa Saloon varsin värikkäin sanoin. Hän kuvailee Salon matkapuhelintuotannon historiaa täydelliseksi ja kehuu tapaamiaan salolaisia omaa luokkaansa oleviksi osaajiksi.

                                                                            Salon Seudun Sanomat