Salolaisyrityksille tasoitetaan tietä Kiinaan

22.3.2017

Salolaisyrityksille avautuu uusi mahdollisuus päästä Kiinan markkinoille omine tuotteineen. Tietä Kiinaan tasoittaa Saloon perustettu kiinalainen valtio-omisteinen Sino Finland -toimisto, joka huolehtii tuotteiden markkinoinnista kiinalaisessa nettikaupassa ja viime kädessä käytännön järjestelyistä vientiä myöten.

Toimiston perustajat Sami ja Esa Areva olivat mukana, kun suomalainen Atria-yhtiö neuvotteli lihatuotteiden viennistä Kiinaan. Maataloustuotteista Areva Groupilla on jo kahden vuoden kokemus. Se ryhtyi myymään Kiinaan kauraa. Tähän mennessä kauraa on viety Kiinaan lähes 10 miljoonaa kiloa. Vilja on tuotettu Etelä-Suomessa, etenkin Salon alueella.

Toimisto on muuttanut toimintastrategiaansa. Markkinointikohde on Qingdao, joka on maailman kahdeksanneksi suurin satamakaupunki. Kaupungin ympärillä avautuu lähes sadan miljoonan asukkaan maakunta. Qingdao on myös tuore Salon ystävyyskaupunki.

Kiinaan haetaan sekä suomalaisia elintarvikkeita että rakennusalan tuotteita. Kiinalaisia kiinnostavat erityisesti suomalaiset marjat ja rakennusten ilmanpuhdistukseen liittyvä teknologia.

Kiinassa suhtaudutaan suomalaisiin melko neutraalisti, mikä tasoittaa tietä markkinoille. Kiinassa mielikuva Suomesta on hyvä, Suomella ei ole poliittista painolastia. Kiinassa ollaan myös kiinnostuneita suomalaisesta luonnosta. Myöskään ajatus kiinalaisten turistien tuomisesta Salon seudulle ei ole mahdoton.

                                                                     Salon Seudun Sanomat