VR järjestää maailman pisimmän pakohuonepelin Rovaniemen-junassa –
hakijoita yli 2 500, mukaan valitaan alle kymmenen

29.11.2017

Pelaajille on varattu kaksi junanvaunua, joista he eivät saa poistua matkan aikana.

Jo yli 2 500 ihmistä on hakenut mukaan VR:n suunnittelemaan maailman pitkäkestoisimpaan pakohuonepeliin. VR ilmoitti viime viikolla järjestävänsä 13-tuntisen pelin Helsingistä Rovaniemelle matkaavassa junassa joulukuussa.

Hakemuksia on tullut todella paljon enemmän kuin VR oli odottanut. Mukaan pääsee kuudesta kahdeksaan pelaajaa, joten mukaan valitut ovat todella onnekkaita.

Idea erikoiseen markkinointitempauksen kumpusi VR:n yhteistyöstä elokuvayhtiö Nordisk Filmin kanssa. Nordisk Film toimii uuden Idän pikajunan arvoitus -elokuvan levittäjänä.

”Idea syntyi työpalaverissa mainostoimiston kanssa. Ensin ajatus tuntui hurjalta, sillä tapahtuman toteuttaminen vaatii paljon työtunteja ja uudenlaista yhteistyötä organisaation sisällä. Mitä enemmän tempausta suunniteltiin, sitä houkuttelevammalta se alkoi kuulostaa”, VR sanoo.

Escape room -pelit ovat suljetussa huoneessa tapahtuvia seikkailuja. Pelaajat pyrkivät ratkaisemaan huoneessa olevia pulmia vihjeiden avulla. Yleensä peli kestää tunnin.

VR:n versiossa on mukana kaksi kapteenia. Molemmille kapteeneille valitaan kolme tai neljä pelaajaa. Pelaajia ei arvota, vaan me valitsemme hakijoista sopivimmat. Yleensä pakohuonepeleissä pärjää, jos omaa hyvät hoksottimet eli hyvät päättely- ja oivalluskyvyt.

VR varaa peliä varten Rovaniemen-junasta kaksi vaunua, joissa on sekä istuma- että makuuosastot. Elokuvan tyyliin somistetut vaunut eristetään muista vaunuista. Pelin punaisena lankana on elokuva ja elokuvan pohjana olevan Agatha Christien romaanin lailla salapoliisitarina. 13-tuntinen pakohuonepeli saa innoituksensa Idän pikajunan arvoitus -elokuvasta.

Junassa on mukana myös ihan tavallisia maksavia matkustajia, jotka eivät kuitenkaan pääse pelivaunuihin. Toisaalta pelaajat eivät saa poistua pelivaunuista.

Pakohuonejuna lähtee Helsingistä 13. joulukuuta klo 18.49 ja saapuu Rovaniemelle seuraavana päivänä.

                                                                                            Helsingin Sanomat