Anna Tukesi  haluaa sillaksi hyväntekeväisyysjärjestöille

17.4.2015

Hyväntekeväisyystyötä tekemiä tahoja on Salossa runsaasti. parhaan hyödyn saamiseksi Anna Tukesi –yhdistys toivoo voivansa kehittää yhteistyötä ja madaltaa avunantokynnystä.

Olemme saaneet tilat käyttöömme ilmaiseksi ja kalusteet sekä kaiken muuna lahjoituksina, sanovat Sari Pesonen ja Päivi Lehtinen, yhdistyksen perustajat.

Kaksikerroksisen toimiston seiniä piristävät öljyvärimaalaukset. Tarkoitus on antaa seinät ilmaiseksi käyttöön vaihtuville näyttelyille.

Pesonen ja Lehtinen kertovat salolaisten löytäneen toimistoon hyvin. Lahjoitettuja vaatteita, leluja, kodintekstiilejä ja astioita on paljon pakattavaksi ja kuljetettavaksi avun tarvitsijoille.

-Pyrimme lisäämään tietoisuutta ja olemaan linkkinä eri tahojen välillä. Me emme tarjoa vertaistukea vaan koordinoimme toimintaa. Pääasia on, että apu saavutetaan, Päivi Lehtinen sanoo.

Anna Tukesi –yhdistys järjestää yhdessä Salon Pelastakaa lapset –yhdistyksen kanssa kerran kuukaudessa syntymäpäiväjuhlat. Ensimmäiset ovat toukokuussa. Yhteistyössä on mukana kymmenen yritystä ja tahoa, joista osa sponsoroi tarjoilun ja osa antaa juhlapaikan. Syntymäpäiväjuhlista tehdään hakemus Anna Tukesi –yhdistykselle ja saaja arvotaan hakijoiden joukosta.

Syntymäpäiväjuhlien järjestäminen tain juhliin osallistuminen on vähävaraisille perheille liian kallista – kaikki lapset eivät edes vie vanhemmilleen kaverilta saatua syntymäpäiväkutsua.

Ennen syntymäpäiville saattoi mennä viiden euron arvoisella paketilla. Nykyisin lahjan arvo on pikemminkin 15 euroa.

Myös Pelastakaa lapset –yhdistys jakaa avustuksia. Hakemuksesta lapsi ja nuori voi saada tukea esimerkiksi toisen asteen oppimateriaalien hankintaan tai liikuntaharrastuksen kausimaksuun ja liikuntavälineiden hankintaan.

-Nytkin tarvittaisiin neljä yli 10-vuotiaiden polkupyörää, sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Riitta Castrén.

                                                                                    Salon Seudun Sanomat