Salossa kehitetään nyt heijastusnäyttöä motoristeille 

25.2.2016

Parikymmentä entistä Nokian insinööriä kehittää Salossa heijastusnäyttöä motoristeille. Kasvuyrityksen yhteistyökumppanitkin ovat ex-nokialaisia.

Microsoftin entisissä tiloissa työskentelee nyt 21 Nuvizin insinööriä. Alihankkijoina on ex-nokialainen antennisuunnittelija ja pari ex-nokialaista ohjelmistosuunnittelijaa.

Äänitekniikka tulee niihin erikoistuneilta firmoilta, mutta sielläkin neuvottelupöydän toisella puolella on entisiä Salon nokialaisia.

Nuvizin ideoima laite heijastaa umpikypärää käyttävän moottoripyöräilijän näkökenttään esimerkiksi kartan, ajonopeuden, kellonajan ja säätilan.

Amerikkalainen kasvuyritys Nuviz perusti tuotekehityksen Saloon. Nuvizilla oli idea, joka tarvitsi toteuttajan. Rahoittajia on parikymmentä, ja heidänkin joukossaan on ex-nokialaisia.

Valtion innovaatiorahoituskeskus Tekes on lainoittanut yritystä alkuun 425 000 eurolla. Osa yrityksen työntekijöistä on kiinnittänyt projektiin myös omia rahojaan.

Sopimusvalmistaja on jo tiedossa. Laitteet tullaan valmistamaan Kiinassa. Ensimmäiset heijastusnäytöt tulevat kauppoihin jouluksi.

                                                          Salon Seudun Sanomat